Uslovi korišćenja

Autorska i ostala prava brenda Priroda na Dar i korišćenje materijala sa sajta

Korišćenjem bilo kog dela „Priroda na Dar“ (u nastavku samo „Priroda na Dar“), automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja.

Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem „Priroda na Dar“ portala, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti.

Ni jedan deo „Priroda na Dar“ portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Priroda na Dar web site

„Priroda na Dar“ posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja „Priroda na Dar“ portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržaje „Priroda na Dar“ portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja.

„Priroda na Dar“ portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca i linkova na spoljne stranice.

„Priroda na Dar“ sadržaje objavljuje u dobroj nameri. Sve sadržaje „Priroda na Dar“ portala koristite na vlastitu odgovornost i „Priroda na Dar“ se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

Pristup „Priroda na Dar“ sajtu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.

Autorska prava

„Priroda na Dar“ polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala smatra se kršenjem autorskih prava „Priroda na Dar“ portala i firme Bašta Balkana i podložno je tužbi.

Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava („Priroda na Dar“, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Ukoliko smatrate da je „Priroda na Dar“ povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Linkovi na spoljne stranice

„Priroda na Dar“ sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog portala. „Priroda na Dar“ linkove objavljuje u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala. 

Spoljni saradnici

„Priroda na Dar“ štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri. „Priroda na Dar“ se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

„Priroda na Dar“ može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provajderu) ili podatke unešene u postupku registracije. Ove podatke „Priroda na Dar“ koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmerio i prilagodio publici koja ga posećuje. Na osnovu tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.

„Priroda na Dar“ obavezuje se da prikupljene privatne podatke, poput e-mail adrese, imena i prezimena, neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati, niti distribuirati, osim demografskih podataka za grupu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

„Priroda na Dar“ se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila „Priroda na Dar“ portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

„Priroda na Dar“ zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje pravila. O važnim promenama i dopunama „Priroda na Dar“ može obavestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu.

Korišćenjem bilo kog sadržaja na „Priroda na Dar“ portalu smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.

Pogledajte i uslove plaćanja.