BioRelax kapi za smirenje i prirodne kapi protiv nesanice

Cena: 13.90 EUR

U cenu je uračunat PDV.

Trošak dostave se plaća kuriri pri preuzimanju po cenovniku brze pošte i zavisi od težine paketa.

Na lageru: Dostupno .

BioRelax - Prirodne biljne kapi za smirenje, opuštanje i lepši san

BioRelax kapi za smirenje i spavanje su prirodni biljni preparat i dijetetski suplement sa antistresnim dejstvom za opuštanje i miran san

Svakako znate da manjak sna i odmora može dovesti do ozbiljnih psiho-fizičkih poremećaja u našem organizmu. Na naše celokupno zdravstveno stanje utiču ne samo tempo, već i uslovi života. Kako bi rešio problem nesanice, napetosti i umora, veliki broj ljudi, na svoju ruku, pribegava upotrebi lekova za smirenje, što može dovesti i do bolesti zavisnosti.

 • BioRelax kapi su registrovan preparat u Ministarstvu zdravlja Srbije pod brojem 9956/2021    Zapremina: 100 ml  

Lekovita moć prirode

S obzirom da verujemo u lekovitu moć prirode, došli smo do 100% prirodnog leka za smirenje, opuštanje i nesanicu za koje vam ne treba recept, a to su BioRelax biljne kapi. Sa ekstraktima pažljivo odabranih biljaka sa planinskih područja Srbije, ove kapi predstavljaju idealan način da pronađete unutrašnji mir i ravnotežu tela i duha.

Prirodni recept sa smireniji život

Recepti starih travara puni su prirodnih lekova za razne boljke, a mi smo, ugledajući se na našu tradiciju, napravili za vas idealan prirodni lek kombinujući valerijanu, matičnjak, bosiljak, kantarion i lavandu.

Matičnjak, jedan od ključnih sastojaka kapi, pomaže u smanjenju anksioznosti, stresa i nervoze, te pruža osećaj smirenosti i opuštanja. Dodajući valerijanu, pojačali smo njihovu efikasnost u ublažavanju simptoma nesanice i poboljšanju kvaliteta sna.

Još neki od umirujućih sastojaka ovih prirodnih kapi su bosiljak, odnosno lavanda, lekovite biljke koje se u medicinske svrhe koristi još od antičkog doba.

Izbor lekovitih biljaka je napravljen tako da ove kapi opuštaju mišićnu napetost, smiruju živce, smanjuju nervnu napetost, uklanjaju grčeve, leče hroničnu glavobolju i smanjuju migrenu.

Dužom upotrebom do željenih rezultata

Pravo dejstvo BioRelax biljnih kapi i tinkture za smirenje pokazuje se tek kroz dužu upotrebu, jer lekovite biljke iz preparata deluju polako, ali pouzdano, uspostavljajući balans u telu i duhu. Ove biljne kapi za smirenje se ne uzimaju jednokratno, već je neophodno da ih uzimate u dužem vremenskom periodu. Osetićete i sami njihovo blagorodno dejstvo već nakon nekoliko dana. 

Iskustva naših kupaca

Veliki broj naših kupaca potvrdio nam je da su prva dejstva BioRelax biljnih kapi osetili tek 3 ili 4 dana od početka uzimanja. Prvo su osetili netanak grča u stomaku i opuštanje mišića, a nekoliko dana kasnije i opuštanje nervnog sistema.

Uzmajući preporučenu dozu tinkture pred spavanje, tonuli su lako u miran san, budeći se sveži i odmorni, bez glavobolja i osećaja omamljenosti koja se inače javljala nakon uzimanja raznih sedativa.

Zadovoljstvo i zahvalnost naših kupaca samo su nas dodatno uverili da su Biorelax biljne kapi najbolji prirodni lek za zdraviji i lepši život bez napetosti.

Smirenje i opuštanje bez neželjenih posledica

Naše institiranje na prirodnim sastojcima i kvalitetu garantuje da BioRelax kapi ne sadrže veštačke boje, aditive ili konzervanse. Moramo napomenuti da se u tinkturi nalazi žitni alkohol, jer je neophodan za ekstrakciju biljaka. Naše kapi za smirenje i miran san su formulisane sa ljubavlju prema prirodi i namenjene da vam pomognu da pronađete unutrašnju ravnotežu bez neželjenih efekata.

Način upotrebe

Rastvorite 30 kapi (oko 1,6 ml) u 200 ml vode i popijte celu količinu. Dnevno možete uzeti najviše 90 kapi (4,8 ml), podeljeno u 3 doze, uvek pre obroka.

Kod nesanice i isprekidanog sna, prvu dozu (30 kapi) popijte u kasnim popodnevnim časovima, a dvostruku dozu (60 kapi) neposredno pred spavanje.

Naručite Biorelax biljne kapi već danas i doživite blagodeti prirode uz smirenje, opuštanje i lepši i kvalitetniji san. Prepustite se njihovoj moći i osetite kako vaše telo i um postaju harmonični.

Priroda na dar vam je uvek podrška na putu ka unutrašnjem miru. Radujemo se što smo deo vašeg prirodnog puta ka zdravijem i harmoničnom životu. Za sve dodatne informacije ili pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Otvorite vrata blagodetima prirode kupovinom Biorelax biljnih kapi već danas, jer vaša dobrobit je naša misija!

 

 

Sastav

DEJSTVO AKTIVNIH SASTOJAKA

 1. List matičnjaka (Melissae folium, Melissa officinalis L. Lamiaceae)

Drogu čini osušen ili svež list matičnjaka, Melissa officinalis L. Lamiaceae, sakupljen neposredno pred puno cvetanje, odvojen od stabljika i osušen na temperaturi ne višoj od 30-40 oC.

Hemijski sastav. Sadrži: flavonoide (kvercitrin, ramnocitrin, apigenin-7-O-glukozid, kempferol, kvercetin i luteolin); fenolkarboksilne kiseline (rozmarinska kiselina, glikozidno vezana kafena i hlorogenska kiselina); triterpene (ursolna i oleanolna kiselina); etarsko ulje (0,05 – 0,375%), sa monoterpenima citronelalom (30-40%), geranialom i neralom (smesa prethodna dva izomera je poznata kao citral, 10-30%) i seskviterpenima (β-kariofilenom i germakrenom D) kao glavnim komponentama.

Primena u tradicionalnoj i zvaničnoj medicini. Prema navodima Komisije E, primena droge Melissae folium opravdana je kod poremećaja spavanja i funkcionalnih poremećaja gastrointestinalnog trakta. Prema preporukama ESCOP, droga Melissae folium nalazi primenu kod osećaja nemira, razdražljivosti i tenzije, kao i u simptomatskom lečenju poremećaja rada digestivnog trakta, kao spazmolitik. U tradicionalnoj medicini, droga se koristi u obliku čajnog napitka kod meteorizma, „nervoznog želuca“, histerije i melanholije, hroničnog zapaljenja sluzokože bronhija, povraćanja, migrene, glavobolje i povišenog krvnog pritiska. Spolja, u lečenju herpes labialis. U homeopatskoj medicini, list matičnjaka nalazi primenu u uređenju menstrualnog ciklusa.

Prema EMA, list matičnjaka se prepoznaje kao tradicionalno biljno lekovito sredstvo za pripremu čajnog napitka i tečnih preparata za oralnu primenu u lečenju blagih simptoma mentalnog stresa i pomoć pri uspavljivanju (indikacija 1), kao i za simptomatsko lečenje blagih gastrointestinalnih poremećaja kao što su nadimanje i preterano stvaranje gasova.

U ove svrhe, koriste se: a) usitnjena biljna supstanca, b) sprašena biljna supstanca, c) tečni ekstrakt (DER 1:1, etanol 45-53% V/V), d) tinktura (1:5, etanol 45-53% V/V), e) suvi vodeni ili etanolni (45-53% V/V) ekstrakt koji odgovara biljnom čaju, tečnom ekstraktu ili tinkturi gore.

Kontraindikacije. Preosetljivost. Primena proizvoda na bazi lista matičnjaka se ne preporučuje deci mlađoj od 12 godina, trudnicama i dojiljama.

Neželjena dejstva. Nisu poznata. Primena proizvoda na bazi matičnjaka može da dovede do pospanosti, pa u to vreme treba izbegavati upravljanje motornim vozilima ili radnim mašinama.

Interakcije sa lekovimasastojcima hrane i dijetetskim proizvodima. Nisu opisane.

Doziranje. Prema EMA, doziranje je sledeće:

 1. a) Biljni čaj: 1,5-4,5 g usitnjene biljne supstance za pripremu 150 ml infuza, 1-3 puta dnevno (1,5-13,5 g).
 2. b) Sprašena biljna supstanca: 0,19-0,55 g, 2-3 puta dnevno (0,38-1,65 g).
 3. c) Tečni ekstrakt: 2-4 ml, 1-3 puta dnevno.
 4. d) Tinktura: 2-6 ml, 1-3 puta dnevno.
 5. e) Suvi vodeni ili etanolni (45-53% V/V) ekstrakt, u dozama koje odgovaraju doziranju biljnog čaja, tečnog ekstrakta ili tinkture.
 6. Herba (list) bosiljka, (Basilici herbaOcimum basilicum L. Lamiaceae)

Drogu čini osušena herba (list) bosiljka, Ocimum basilicum L. Lamiaceae, sakupljena tokom cvetanja biljke.

Upotreba u tradicionalnoj i savremenoj medicini. Droga Basilici herba i odgovarajući proizvodi, koriste se u pomoćnoj terapiji poremećaja u funkcionisanju organa za varenje, kao što su osećaj nadutosti i stvaranje gasova, za stimulisanje apetita i varenja, i kao diuretik. Nalazi primenu i kao začin.

Hemijski sastav. Osnovni sastojak herbe bosiljka je etarsko ulje, sa metilhavikolom (estragolom), linalolom i eugenolom kao glavnim sastojcima. Od polifenolnih sastojaka, droga sadrži derivate kafene kiseline i flavonoide.

Doziranje. Ukoliko nije drugačije propisano, 2-4 g, 2-3 puta dnevno, ili ekvivalentna količina odgovarajućeg ekstrakta.

Kontraindikacije. Nisu poznate.

Mere opreza. Sumnja se da je estragol karcinogena i genotoksična supstanca. Nekoliko studija je jasno dokazala da su metabolizam, metabolička aktivacija i kovalentno vezivanje estragola dozno zavisni, kao i da relativni značaj ove činjenice značajno opada kada se preduzmu mere koje smanjuju incidencu i dužinu trajanja ekspozicije organizma ovom agensu. Konkretno, studije na glodarima su pokazale da su ispoljavanje karcinogenosti i genotoksičnosti moguće u dozama od 1-10 mg/kg telesne težine, što je približno 100-1000 puta veće od pretpostavljene humane ekspozicije ovoj supstanci. Zbog toga se, a u nedostatku validnih studija na humanim subjektima, zaključuje da unos biljnih lekovitih preparata u kratkom vremenskom periodu i od strane odraslih pacijenata ne ugrožava njihovo zdravlje u značajnoj meri. U međuvremenu, izlaganje estragolu osetljivim grupama humane populacije (mala deca, trudnice i dojilje) trebalo bi svesti na minimalnu meru.

 1. Herba kantariona (Hyperici herbaHypericum perforatum L. Hypericaceae)

Drogu Hyperici herba čini osušeni vršni deo kantariona (Hypericum perforatum L., Hypericaceae), prikupljen tokom cvetanja biljke. Kantarion samoniklo raste u severnoj i južnoj Africi, Južnoj Americi, Aziji, Australiji, Evropi i Novom Zelandu, a naturalizovan je u SAD.

Hemijski sastav. Droga je vrlo složenog sastava. Glavni sastojci su naftodiantroni (hipericin i pseudohipericin), derivati floroglucinola (hiperforin i adhiperforin), flavonoidi (hiperozid, kvercitrin, izokvercitrin, rutin) i katehinski tanini.

Primena. U tradicionalnoj medicini, koristi se kao antiflogistički agens u lečenju inflamatornih procesa na sluzokoži bronhija i urogenitalnog trakta, lečenju poremećaja u funkcionisanju hepatobilijarnog sistema, ublažavanju iritacije mokraćne bešike, lečenju prehlade, dijabetesa, dispepsije, hemoroida, neuralgija, migrene i kožnih oboljenja. Takođe, opisani su primeri upotrebe kantariona kao diuretika, emenagoga i antimalarika. Spolja se koristi za lečenje manjih ozleda kože, opekotina i kožnih ulcera, a topikalno za ublažavanje virusnih infekcija. U poslednje vreme, koristi se u simptomatskom lečenju blagih i umerenih depresivnih epizoda, što ima kliničku potvrdu.

Evropska agencija za lekove (EMA) je objavila dve monografije posvećene drogi Hyperici herba; jedna se odnosi na tradicionalnu, a druga na dobro utemeljenu primenu. Prema EMA, preparati droge Hyperici herba tradicionalno se koriste za ublažavanje privremene mentalne iscrpljenosti (indikacija 1), u simptomatskom tretmanu manjih inflamacija kože (kao što su opekotine od Sunca) i kao pomoćno sredstvo u lečenju manjih ozleda kože (indikacija 2), ili za simptomatsko ublažavanje blagog gastrointestinalnog diskomfora. Što se tiče dobro utemeljene primene, proizvodi na bazi droge Hyperici herba se koriste u lečenju blagih do umerenih depresivnih epizoda (prema ICD-10) – indikacija 1, ili za kratkoročno lečenje simptoma blagih depresivnih poremećaja – indikacija 2.

U pomenutim terapijskim područjima, prema EMA, tradicionalno se koriste sledeći preparati droge Hyperici herba: A) suvi ekstrakt (DER 4-7:1, etanol 38% m/m), B) tečni ekstrakt (DER 1:4-20, biljno ulje), C) tečni ekstrakt (DER 1:13, ulje kukuruznih klica ili neko drugo podesno biljno ulje), D) tinktura (1:10, etanol 45-50% v/v), E) tinktura (1:5, etanol 50% v/v), F) tečni ekstrakt (DER 1:2, etanol 50% v/v), G) tečni ekstrakt (DER 1:5-7, etanol 50% v/v), H) sok sveže herbe (DER 1,1-2,5:1), I) usitnjena biljna supstanca, J) sprašena biljna supstanca. Dobro utemeljenu primenu imaju sledeći preparati: A) suvi ekstrakt (DER 3-7:1, metanol 80% v/v), B) suvi ekstrakt (DER 3-6:1, etanol 80% v/v) i C) suvi ekstrakt (DER 2.5-8:1, etanol 50-68% v/v). Svi proizvodi sa dobro utemeljenom primenom, koriste se oralno. Tradicionalni proizvodi i oralno, i spolja.

Za indikaciju 1 (ublažavanje privremene mentalne iscrpljenosti), koriste se biljna supstanca i lekoviti proizvodi obeleženi sa A, C, D, E, F, G, H, I, J. Za indikaciju 2 (simptomatski tretman manjih inflamacija kože, lečenje manjih ozleda kože), koriste se lekoviti proizvodi obeleženi sa B, D, E, I. Lečenju gastrointestinalnog diskomfora (indikacija 3) namenjen je samo proizvod označen sa I.

Kontraindikacije. Proizvodi na bazi herbe kantariona su kontraindikovani kod osoba preosetljivih na sastojke. Primena kod trudnica, dojilja, dece i adolescenata mlađih od 18 godina se ne preporučuje.

Interakcije sa lekovima, sastojcima hrane i dijetetskim proizvodima. Suvi ekstrakt kantariona indukuje aktivnost enzimskog sistema citohroma (CYP3A4, CYP2C9, CYP2C19) i glikoproteina P, pa je primena proizvoda na bazi kantariona kontraindikovana kod istovremene upotrebe inhibitora proteaze, kao i antikoagulanasa, jer dovodi do sniženja koncentracije i aktivnosti ovih lekova.

Posebne mere opreza su neophodne kod istovremene upotrebe svih lekova na čiji metabolizam utiču pomenuti enzimski sistemi. Zbog uticaja na koncentraciju oralnih kontraceptiva, žene koje koriste ovaj vid kontrole rađanja treba da preduzmu dodatne mere kontracepcije. Pre planiranog hirurškog zahvata, ukoliko hirurg ustanovi moguće interakcije sa anesteticima, treba prekinuti sa uzimanjem proizvoda na bazi kantariona. Uzimanje proizvoda na bazi kantariona može da doprinese serotonergičkom efektu antidepresiva iz grupe inhibitora preuzimanja serotonina.

Neželjena delovanja. Od neželjenih reakcija, mogući su gastrointestinalni poremećaji, alergijske reakcije (fotosenzibilizacija), zamor i nemir. Osobe svetle puti koje uzimaju proizvode na bazi kantariona mogu da nepovoljno reaguju na intenzivnu sunčevu svetlost.

Doziranje. Prema EMA, lekoviti proizvodi koji se tradicionalno koriste u lečenju privremene mentalne iscrpljenosti, doziraju se na sledeći način.

Odrasli i starije osobe. A: pojedinačna doza 60-180 mg, dnevna doza: 180-360 mg. C: pojedinačna doza: 200 mg, dnevna doza: 600 mg. D: pojedinačna doza: 2-4 ml, dnevna doza: 6-12 ml. E: pojedinačna doza: 1-1,5 ml, dnevna doza: 3-4,5 ml. F: pojedinačna doza: 0,8-1,2 ml, dnevna doza: 2,4-3,6 ml. G: pojedinačna doza: 1,3 ml, dnevna doza: 4 ml. H: pojedinačna doza: 10-20 ml, dnevna doza: 10-30 ml. I: pojedinačna doza 1,5-2 g, dnevna doza: 3-6 g, za pripremu čajnog napitka. J: pojedinačna doza: 300-500 mg, dnevna doza: 900-1000 mg.

 1. Cvet lavande (Lavandulae flosLavandula angustifolia Mill. Lamiaceae)

Drogu Lavandulae flos čini osušeni cvet lavande, Lavandula angustifolia Mill. (Lamiaceae)

Hemijski sastav. Sadrži 1,0–3,0% etarskog ulja, sa linalil-acetatom (30–55%) i linalolom (20–50%) kao glavnim sastojcima. Drugi značajni sastojci etarskog ulja su β-ocimen, 1,8-cineol, kamfor i kariofilen-oksid.

Primena u tradicionalnoj i zvaničnoj medicini. U zvaničnoj medicini, nalazi primenu u simptomatskom lečenju nemira i nesanice, odnosno kao karminativ i antispazmodik kod gastrointestinalnih poremećaja nervnog (psihološkog) porekla. Spolja, u balneoterapiji, u lečenju kardiovaskularnih poremećaja. U tradicionalnoj medicini, kao diuretik, abortifacijens i emenagog, odnosno u lečenju opekotina, dijareje, glavobolje, upale grla i ozleda.

Evropska agencija za lekove (EMA) prepoznaje biljnu supstancu cveta lavande kao tradicionalni biljni lekoviti proizvod u lečenju blagih simptoma mentalnog stresa, iscrpljenosti i pomoć pri uspavljivanju. U ovom indikacionom području, koriste se usitnjena biljna supstanca za pripremu biljnog čaja za oralnu primenu i tečnih biljnih preparata za oralnu primenu.

Kontraindikacije. Primena proizvoda na bazi lavande je kontraindikovana kod osoba preosetljivih na sastojke. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.

Neželjena delovanja. Primena proizvoda na bazi lavande može da dovede do pospanosti, pa u to vreme treba izbegavati upravljanje motornim vozilima ili radnim mašinama.

Interakcije sa lekovima, sastojcima hrane i dijetetskim proizvodima. Nisu opisane.

Doziranje. Biljni čaj: 1-2 g biljne supstance ili usitnjene biljne supstance za pripremu 150 ml infuza, 3 puta dnevno (dnevna doza: 3-6 g; prosečno 4,5 g). Tinktura: 2-4 ml, 3 puta dnevno.

 1. Koren odoljena (Valerianae radixValeriana officinalis L. Valerianaceae)

Drogu Valerianae radix čini osušen rizom sa korenom i stolonima odoljena, Valeriana officinalis L. (sensu lato) (Valerianaceae).

Hemijski sastav. Hemijski sastav droge u velikoj meri zavisi od podvrste, varijeteta, starosti biljke, ekoloških uslova, kao i od načina ekstrakcije. Sadrži etarsko ulje (0,2–2,8%) sa bornil acetatom i bornil izovaleratom kao najzastupljenijim komponentama. Druge značajne komponente su kariofilen, valeranon, valerenal, valerenska kiselina i drugi seskvi i monoterpenoidi. Zajedničko prisustvo tri ciklopentanska seskviterpenoida (valerenska kiselina, acetoksivalerenska kiselina i valerenal) su karakteristika vrste V. officinalis što omogućava razlikovanje od vrsta V. edulis i V. wallichii. Različite podvrste vrste V. officinalis imaju različit sastav etarskog ulja; na primer, prosečni sadržaj bornil acetata varira od 35% u V. officinalis ssp. pratensis do 0,45% u V. officinalis ssp. illyrica. Druga važna grupa sastojaka (0,05–0,67%) su valepotrijati, ne-glikozidni biciklični iridoidni monoterpenski epoksi estri. Najzastupljeniji valepotrijati su valtrat i izovaltrat, na koje obično odlazi više od 90% ukupnog sadržaja valepotrijata. Takođe, prisutne su manje količine dihidrovaltrata, izovaleroksi-hidroksidihidrovaltrata, 1-acevaltrata i drugih srodnih jedinjenja. Zbog epoksidne strukture, valepotrijati su nestabilni i relativno brzo se gube tokom obrade i čuvanja, pogotovo ako je droga nepažljivo sušena. Glavni proizvodi njihove degradacije su baldrinal, homobaldrinal i valtroksal.

Primena u tradicionalnoj i zvaničnoj medicini. U zvaničnoj medicini, nalazi primenu kao blagi sedativ i sredstvo za olakšanje uspavljivanja. Često se koristi kao blaža alternativa, ili zamena za jače, sintetske sedative, kao što su benzodiazepini, u lečenju nervne ekscitacije i poremećaja spavanja izazvanih anksioznošću. U tradicionalnoj medicini, koristi se kao sredstvo za poboljšanje varenja, i kao adjuvantno sredstvo kod spazama glatke muskulature i stomačnih bolova nervnog porekla (spastički kolitis), najčešće sa papaverinom i drugim spazmoliticima. Takođe, u lečenju epilepsije, glavobolje, nauzeje, poremećaja urinarnog trakta itd.

EMA razlikuje dobro utemeljenu i tradicionalnu primenu preparata droge Valerianae radix.

Dobro utemeljena je primena preparata droge Valerianae radix kao biljnih lekovitih proizvoda za ublažavanje simptoma blage nervne napetosti i poremećaja spavanja. Tradicionalna je primena preparata ove droge u lečenju blagih simptoma mentalnog stresa i kao pomoći pri uspavljivanju.

Dobro utemeljena je primena suvog ekstrakta (DER 3-7,4:1, etanol 40-70% V/V) u opisanom indikacionom području. Tradicionalna je primena: a) usitnjene biljne supstance, b) sprašene biljne supstance, c) soka ceđenog iz svežeg korena (1:0,60-0,85), d) suvog ekstrakta (DER 4-6:1, voda), e) tečnog ekstrakta (DER 1:4-6, voda), f) suvog ekstrakta (DER 4-7:1, metanol 45% V/V), g) suvog ekstrakta (DER 5,3-6,6:1, metanol 45% m/m), h) tečnog ekstrakta (DER 1:7-9, slatko vino), i) tečnog ekstrakta (DER 1:1, etanol 60% V/V), j) tinkture (1:8, etanol 60% V/V), k) tinkture (1:10, etanol 56%), l) tinkture (1:5, etanol 70% V/V), m) tinkture (1:5, etanol 60-80% V/V), n) suvog ekstrakta (DER 5,5-7,4:1, etanol 85% m/m).

Kontraindikacije. Preosetljivost. Ukoliko se preparati droge koriste kao dodaci vodi za kupanje, kupke su kontraindikovane u slučajevima otvorenih povreda, velikih povreda kože, akutnih kožnih bolesti, visoke temperature, teških infekcija, teških poremećaja cirkulacije i srčane insuficijencije.

Drogu i proizvode na bazi droge Valerianae radix ne treba koristiti tokom trudnoće i dojenja. Proizvodi na bazi odoljena nisu namenjeni deci mlađoj od 12 godina bez lekarskog nadzora.

Interakcije sa lekovimasastojcima hrane i dijetetskim proizvodima. Nisu poznate.

Neželjena delovanjaPrimena može da dovede do pospanosti, pa se u to vreme treba izbegavati upravljanje motornim vozilima ili radnim mašinama. Moguć je razvoj simptoma gastrointestinalnog diskomfora (mučnina, stomačni grčevi) nakon oralne primene preparata korena odoljena.

Doziranje. Prema EMA, doziranje je sledeće:

Dobro utemeljena primena: suvi ekstrakt, pojedinačna doza od 400-600 mg, do tri puta dnevno za ublažavanje nervne napetosti. Za ublažavanje poremećaja spavanja, primenjuje se jedna pojedinačna doza pola sata do sata pre odlaska u postelju, sa još jednom pojedinačnom dozom ranije tokom večeri, ukoliko je potrebno. Maksimalna dnevna doza: 4 pojedinačne doze.

Tradicionalna primena: A) Pojedinačna doza: 0,3-3 g. Za lečenje blagih simptoma mentalnog stresa, do 3 puta dnevno. Kao pomoć pri uspavljivanju, primenjuje se jedna pojedinačna doza pola sata do sat pre odlaska u postelju, sa još jednom pojedinačnom dozom ranije tokom večeri, ukoliko je potrebno. Priprema se kao infuz sa 150 ml ključale vode. B) Pojedinačna doza: 0,3-2,0 g. Za lečenje blagih simptoma mentalnog stresa, do 3 puta dnevno. Kao pomoć pri uspavljivanju, primenjuje se jedna pojedinačna doza pola sata do sat pre odlaska u postelju, sa još jednom pojedinačnom dozom ranije tokom večeri, ukoliko je potrebno. C) Pojedinačna doza: 10 ml. Za lečenje blagih simptoma mentalnog stresa, do 3 puta dnevno. Kao pomoć pri uspavljivanju, primenjuje se jedna pojedinačna doza pola sata do sat pre odlaska u postelju, sa još jednom pojedinačnom dozom ranije tokom večeri, ukoliko je potrebno. D) Pojedinačna doza: 420 mg. Za lečenje blagih simptoma mentalnog stresa, do 3 puta dnevno. Kao pomoć pri uspavljivanju, primenjuje se jedna pojedinačna doza pola sata do sat pre odlaska u postelju, sa još jednom pojedinačnom dozom ranije tokom večeri, ukoliko je potrebno. E) Pojedinačna doza: 20 ml. Za lečenje blagih simptoma mentalnog stresa, do 3 puta dnevno. Kao pomoć pri uspavljivanju, primenjuje se jedna pojedinačna doza pola sata do sat pre odlaska u postelju. F) Pojedinačna doza: 144-288 mg. Za lečenje blagih simptoma mentalnog stresa, do 4 puta dnevno. Kao pomoć pri uspavljivanju, primenjuje se jedna pojedinačna doza pola sata do sat pre odlaska u postelju, sa još jednom pojedinačnom dozom ranije tokom večeri, ukoliko je potrebno. G) Pojedinačna doza: 450 mg. Za lečenje blagih simptoma mentalnog stresa, do 3 puta dnevno. Kao pomoć pri uspavljivanju, primenjuje se jedna pojedinačna doza pola sata do sat pre odlaska u postelju, sa još jednom pojedinačnom dozom ranije tokom večeri, ukoliko je potrebno. H) Pojedinačna doza: 10 ml, do 3 puta dnevno. I) Pojedinačna doza: 0,3-1,0 ml, do 3 puta dnevno. J) Pojedinačna doza: 4-8 ml, do 3 puta dnevno. K) Pojedinačna doza: 0,84 ml. Za lečenje blagih simptoma mentalnog stresa 3-5 puta dnevno. Kao pomoć pri uspavljivanju, primenjuje se jedna pojedinačna doza pola sata pre odlaska u postelju. L) Pojedinačna doza: 1,5 ml (mentalni stres), 3 ml (kao pomoć pri uspavljivanju). Za lečenje blagih simptoma mentalnog stresa do 3 puta dnevno. Kao pomoć pri uspavljivanju, primenjuje se jedna pojedinačna doza pola sata pre odlaska u postelju. M) Pojedinačna doza: 10 ml, do 3 puta dnevno. N) Pojedinačna doza: 322 mg, do 3 puta dnevno.

Terapija za nesanicu

Prirodni tertman za lečenje nesanice 

Ma koliko vam bila uporna nesanica ako se budete pridržavali sledećih pravila lako ćete se nakon mesec do dva rešiti nesanice. Lakši slučajevi nesanice će već nakon nedelju dana osetiti veliki pomak. Lek za nesanicu je jednostavan i svodi se na sledeće:

 1. BioRelax kapi – uzimate ih dva puta dnevno. Jednom 30 kapi u čaši vode popijete negde oko 18h a pred samo spavanje negde oko 22h popijete duplu dozu od 60 kapi sa čašom vode. Samo ovo će većini ljudi koji pate od nesanice biti dovoljno.
 2. Pre spavanja se istuširajte toplom vodom ili provedite 20 minuta u toploj kupki. Idite na masaže jednom do par puta nedeljno. 
 3. Uvek idite na spavanje oko 22h jer je to bitno zbog biološkog ritma koji je ugradjen u našem telu. Uz to eliminišite uzroke koji vam ometaju spavanje – buka, svetlost, šumovi, televizija, muzika.
 4. U spavaćoj sobi ne držite TV i ne gledajte televizor kao ni tablet ili mobilni telefon
 5. Ne pijte kafu, alkoholna pića, energteska pića a ni Coca Colu nakon 17h a najbolje je da ih u potpunosti isključite iz upotrebe
 6. Ustanite ranije ujutru, negde oko 6h i držite se te rutine svakodnevnog ustajanja
 7. Vežbajte i bavite se fizičkom aktivnošću tokom dana, fizički umor je dobar lek protiv nesanice ali ne vežbajte nakon 18h
 8. Tokom dana pijte jak čaj od matičnjaka, lavande, hmelja ili od lipe
 9. Ne plašite se nesanice. BioRelax kapi ne deluju trenutno, niti ćete za par dana spavati mirno, ali ćete iz dana u dan postajati opušteniji, počeće san brže da dolazi i biće sve duži, tako da se opustite i ne brinite se.
 10. Koristite suplemente koji vas opuštaju i potpomažu san – poznati lek za nesanicu je kompleks B vitamina, uzimajte duple doze dnevno, kao i magnezijum koji se uzima 400 mg pred spavanje. Uveče uzmite i 5-6 kapi tečnog D vitamina. 

Naravno, ako postoje neke stvari koje vas umiruju i uspavljuju, kao što su toplo mleko sa medom pred spavanje, pijenje svežeg kvasca (zbog B vitamina), uspavljujuća muzika, molitva, autogeni trening, koristite sve što vam prija.

Prirodna terapija koju smo vam preporučili će ubrzati dolazak mirnog sna. To su sve jednostavne stvari ali bitne jer iza svakog pravila postoji razlog na nivou vašeg tela i njegove biohemije. Na primer, tople kupke opuštaju mišiće i poboljšavaju perifernu cirkulaciju, rano leganje u krever i rano ustajanje harmonizuju unutrašnje procese i vraćaju telo u prirodnu ravnotežu ugradjenog bioritma, konzumacija čaja od matičnjaka tokom dana vas smiruje i opušta, minerali harmonizuju unutranje procese i smanjuju napetost i tako redom.

Mi imamo svedočenja korisnika koji više od decenije nisu spavali, oka noću nisu sklopili, da bi koristili samo naše BioRelax kapi protiv nesanice nakon samo jedne bočice počeli da spavaju 4 do 5 sati. Od nula sati do 5 sati sna za samo 3 nedelje korišćenja bioRelax kapi koji su izvrstan prirodni i biljni lek za nesanicu.

Ako primenite i ovih 10 jednostavnih i jeftinih pravila za spavanje, brzo vam nikakav lek za nesanicu ili pilule za spavanje neće trebati, doćićete do sna prirodnim putem! Bez pilula i lekova!

Prirodna sredstva za smirenje

Šta priroda nudi za smirenje

Narodna medicina poznaje mnoštvo biljaka i preparata koji deluju na psihu i smirenje. Najpoznatiji prirodni lekovi za smirenje su med, mleko, lekovite biljke, alkoholna pića, vegetarijanstvo, sport i vežbanje, molitva. Prirodni lekovi za smirenje se mogu podeliti po oblastima delovanja.

Najbolji prirodni lek za nesanicu je umor i težak fizički rad, mada ljudi vole da koriste i lekovito bilje kao što je Odoljen (Valerijana). Za grčeve i tikove najbolji prirodni lek za smirenje je matičnjak, za lupanje srca i aritmije najbolji prirodni lek za smirenje je crveni glog.

Medjutim, ne postoji samo jedna biljka ili stvar kao jedinstven prirodni lek za smirenje. Moraju se lekovite biljke za umirenje kombinovati.

Tako su i nastale BioRelax biljne kapi za smirenje i opuštanje.

Klasična medicina prepisuje za smirenje jake lekove koji znaju da imaju ozbiljne posledice, znajuda stvore zavisnost i dovedu do drugih problema ako se dugo koriste. Najčešće terapija za smirenje uključuje sedative i lekove za opuštanje mišične muskulature, uz odlazak na psihoterapiju.

Narodna i tradicionalna terapija za smirenje je vekovima unazad bila bazirana na postu i molitvi, uz po koji čaj od lekovitog bilja za smirenje. U tom smislu, terapija bazirana na lekovitom bilju uključivala je upotrebu biljaka koje umiruju: Odoljen, Matičnjak, Kamilica, Majoran, Lipa, Glog, Zova, zavisno od toga šta se želi postići.

Naša tinktura za smirenje i opuštanje BioRelax je karakteristična po tome što nema izražena sedativna svojstva koja uspavljuju. U istraživanjima i radu sa ljudima shvatili smo da postoji velika potreba da se napravi preparat i prirodni lek za smirenje koji neće uspavljivati i ograničavati radnu sposobnost kao što to radi apaurin ili neki drugi sedativ.

Zato smo izabrali recept za biljne kapi za smirenje koje nisu uspavljujuće, nisu biljni sedativ, iako pomažu da se brzo prirodno reguliše san kod osoba koje pate od nesanice. Ne moramo da napominjemo koliko je bitno da je ovo lek za smirenje na biljnoj osnovi, pa nema nus pojava koje veštački lekovi ostavljaju na nervni sistem, psihu i unutrašnje organe.

Kako se koriste biljne kapi

Kad, kako i koliko dugo se uzimaju biljne kapi

Biljne kapi ili tinktura su vodeno alkoholni rastvor lekovitog bilja. U tom smislu su jače koncentracije lekovitih materija u odnosu na čaj, koji je vodeni rastvor lekovitog bilja.

U odnosu na čaj, kapi osim što deluju jače, često deluju i drugačije, jer alkohol kao rastvarač iz lekovitog bilja izvlači lekovite materije koje voda kao rastvarač ne uspeva. Isti sastav lekovitog bilja u kapima i u čaju često ne deluje isto, niti na iste zdravstvene probleme.

 

Kako se uzimaju kapi?

Biljne kapi se najčešće uzimaju po sledećem protokolu:

– 30 kapi (ili pola kafene kašičice) se razmuti u čaši vode – to je jedna doza kapi

– jedna doza kapi se popije 15 do 20 minuta pre jela, na prazan stomak

– tokom dana se uzimaju 3 doze kapi – ukupno 90 kapi

To je iskustveno najbolji protokol za korišćenje kapi kod grčeva, napetosti, nervoze i stresa. Na taj način bočica kapi od 100 ml će vam trajati za 3 nedelje korišćenja.

Za nesanicu biljne kapi BioRelax se uzimaju nešto drugačije:

– prva doza od 30 kapi se popije sa čašom vode oko 18h

– druga doza od 50 kapi se popije sa čašom vode oko 22h, tik pred spavanje

  

Koliko dugo se kapi mogu piti bez prestanka?

Biljne kapi možete piti 3 meseca bez prestanka a onda je poželjno napraviti pauzi od 10 do 15 dana, pa se onda opet može nastaviti ciklus od 3 meseca dalje upotrebe.

Sve naše biljne kapi su potpuno bezbedne za upotrebu.

Biljne kapi

Priroda na Dar biljne kapi ili tinkture su mešavina ekstrakata lekovitog bilja. Biljne kapi su jače od čajeva i brže deluju na zdravlje. Formulacija lekovitog bilja, koje biljke ulaze u sastav tinkture su glavni razlog zašto neke biljne kapi deluju a druge ne.

Priroda na Dar prirodne biljne kapi su selekcija najboljih formula za razne bolesti.

Tako da u ponudi imamo BioLiver kapi za masnu jetru koje pomažu odmašćivanje jetre. Masna jetra je čest poremećaj usled konzumiranja alkohola I kalorične ishrane. BioLiver kapi smanjuju visok holesterol i trigleciride u krvi.

Zatim tu su Biogast kapi za gastritis I protiv viška želudačne kiseline koje smanjuju nadutost, kiselinu i gasove. Pokazale su se I kao biljno rešenje I uspešan lek za helikobakte pilori.

BioColon kapi za nervozna creva deluju na bolest koja se zove IBD – Sindrom nervoznih creva ili nervozan stomak. To je poremećaj stomaka gde se javljaju dijareja, nadimanja, krčanje creva, bol u stomaku.

Tu je I tražena BioCapillary tinktura za cirkulaciju koja pojačava krvotok, čisti krvne sudove od naslaga I razredjuje krv I razlaže trombove. Koriste se kad postoji slabo srce i promene na krvnim sudovima.

BioRelaks kapi za smirenje se sa velikim uspehom koriste kod nesanice. I nesanica stara više godina se uspešno leči sa BioRelaxom. A oni koji imaju depresiju ili osećaju anksioznost sa uspehom koriste BioMind kapi protiv depresije. To je tinktura koja jača psihu I jača živce.

I na kraju, ako imate tvrdu stolicu I lenja creva, najbolji prirodni preparat za opstipaciju su BioLaksativ biljne kapi. Kapi za zatvro stomaka podstiču rad creva I kontrakcije, te se normalizuje svakodnevna stolica, smanjuju gasovi I nadimanja.

Korisni članci

MENTALNO ZDRAVLJE I OSEĆAJ USAMLJENOSTI Stručnjaci ističu da je padnemija koronavirusa dovela do toga da sve više ljudi oseća hroničnu usamljenost. Usamljenost je bila posledica odgovorne izolacije zbogkoje su ljudi manje porovodili vreme sa svojim voljenima.…

Detaljnije

KOJE NAMIRNICE TREBA DA IZBEGAVATE? Koje štetne namirnice treba uvek da izbegavate? Iako smo njima okruženi svaki dan, pokušajte da smanjite njihov unos. Štetne namirnice Da li ste znali da većina nas svakodnevno konzumira pet namirnica koje su jako…

Detaljnije

KORONA NE PRELAZI NUŽNO NA NOVOROĐENČE Da li treba da se plašite za svoje i zdravlje deteta ukoliko ste trudni? Korona virus i trudnoća - da li će dete pri rođenju biti pozivitno na virus? Korona virus i trudnoća U jeku globalne pandemije koronavirusa…

Detaljnije

SUPLEMENTACIJA U TOKU TRENINGA Šta je kreatin? Da li je bezbedan suplement ukoliko želite da brže izgradite mišićnu masu? Kako se koristi i koje su optimalne doze? Postoji mnogo vrsta kreatina, onih koje proizvođači prodaju samostalno ili kao višekomponentne…

Detaljnije

ČIME UGROŽAVATE SVOJE MENTALNO ZDRAVLJE Najčešće navike i aktivnosti kojima negativno utičete na svoje mentalno zdravlje. Zašto ove navike utiču na zdravlje i kako da ih se rešite? Navike kojima ugrožavate vaše mentalno zdravlje Razmislite da li ste…

Detaljnije

ZDRAVLJE I SAN Kako vam organizam pokazuje da je u disbalansu? Povećana potreba za spavanjem, šta vam telo govori, koja zdravstvena stanja dovode do umora? Povećana potreba za spavanjem Istraživač i lekar iz Centra za spavanje i neurobiologiju dr Majkl…

Detaljnije